Siirry sisältöön

Hiilijalanjälki­laskenta

Hiilijalanjälkilaskenta selvittää yritystoiminnan ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Se auttaa ohjaamaan omaa toimintaa ilmastoystävällisempään ja vähäpäästöisempään suuntaan osoittamalla toiminnan merkittävimmät päästölähteet. Hiilijalanjäljen kehittymistä seurataan yleensä vuosittain tehtävillä uusintalaskennoilla. Haluatko oppia, miten hiilijalanjälki lasketaan? Tilaa opas alta!

Palvelun kuvaus

 

Tarjoamme asiantuntevaa ja kattavaa hiilijalanjälkilaskentaa erilaisille organisaatioille. Meiltä saat myös konsultointiapua ja laskennan varmennusta itse toteutettuun hiilijalanjälkilaskentaan.   

Kattavan hiilijalanjälkilaskennan toteuttaneen yrityksen käyttöön annetaan Tiedämme hiilijalanjälkemme – yhteistyössä Kierrätyskeskus -merkki, jolla voi viestiä organisaation ilmastotyöstä. 

 

 

Miksi?

Tärkein syy laskea organisaation hiilijalanjälki on sen omien ilmastovaikutusten selvittäminen ja niiden pienentäminen. Hiilijalanjäljen säännöllinen laskeminen auttaa ympäristötyön vaikuttavuuden seurannassa. Lisäksi asiakkaat, henkilöstö ja muut sidosryhmät edellyttävät yhä useammin ympäristövastuullista toimintaa yrityksiltä ja toivovat, että siitä myös viestitään. Tähän hiilijalanjälkilaskenta antaa hyvää sisältöä.

Miten?

Organisaation hiilijalanjäljen laskemisprosessiin sisältyy tavoitteiden määrittely, laskennan rajaus, lähtötietojen selvittäminen, itse laskentatyö ja tulosten analysointi. Asiantuntijamme vastaa työn etenemisestä ja toteuttaa laskennan, mutta erityisesti alkuvaiheessa myös asiakasorganisaation avainhenkilöiden osallistuminen prosessiin on tärkeää. Hiilijalanjälkilaskenta toteutetaan lähtökohtaisesti GHG Protocol Value Chain (Scope 3) Accounting and Reporting -standardin mukaisesti.

Mitä saat?

Laadimme laskennan tuloksista kattavan raportin, joka sisältää vertailun aikaisempiin vuosiin sekä arvion tehokkaimmista päästöjen vähennyskeinoista. Poimimme olennaisimmat tulokset yleistajuiseen tiivistelmään ja annamme konkreettisia esimerkkejä tulosten viestimisen tueksi. Tulokset ja johtopäätökset käydään läpi yhdessä organisaation avainhenkilöiden kanssa.

Lataa ilmainen opas

 

Hiilijalanjälkilaskennan perusteet -oppaan avulla tutustut hiilijalanjälkilaskennan perusteisiin, laskentaprosessiin ja saat vinkkejä laskennan tuloksien hyödyntämiseen.

”Projekti oli haastava ja ensimmäistä kertaa tehtynä vaikea, mutta saimme selkeitä ohjeita ja tukea. Kierrätyskeskus toimi kaikin puolin erittäin hyvin!”

Minna Grip, Viestintä- ja markkinointijohtaja, Tapio

”Hiilijalanjäljen laskenta on eräänlainen tiedostamisen työkalu. Sen avulla tiedämme, mikä meidän hiilijalanjälkemme on ja pystymme siihen myös yksilöinä vaikuttamaan.”

Satu Heikinheimo, Fraktio

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 

Autamme yrityksiä ja yhteisöjä ympäristövastuutyön eri vaiheissa. Käytössäsi on monipuolinen, yli 30 vuoden kokemukseen perustuva asiantuntemus organisaation ympäristötyön kehittämisestä. Valttimme on kyky viestiä ympäristöasioista ymmärrettävästi. 

Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta yrityspalvelut@kierratyskeskus.fi, täyttämällä yhteydenottolomakkeen tai puhelimitse 0400 348 161.

Asiakkaitamme