Siirry sisältöön

Pääkaupunki­seudun Kierrätys­­keskus

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on vuonna 1990 perustettu yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on:

vähentää luonnonvarojen kulutusta
kasvattaa ympäristötietoisuutta
lisätä osallistumisen ja työnteon mahdollisuuksia

Maapallo ja retro lankapuhelin harmaalla taustalla.
Maapallo ja retro lankapuhelin harmaalla taustalla.

Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla 13 secondhand-myymälää sekä valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa. Tarjoamme monipuolista ympäristökoulutusta ja -konsultointia pääkaupunkiseudun asukkaille ja ammattikasvattajille sekä yrityksille ja yhteisöille.

Mitä teemme?

Kierrätyskeskus on mukana yhteiskunnallisessa toiminnassa tavoitteenamme kestävän elämäntavan mahdollistaminen ja luonnonvarojen säästö. Pyrimme tuomaan keskusteluun ja toimintatapoihin mukaan arjen käytännön ratkaisuja, jotta päätökset ja linjaukset tulisivat aidosti osaksi ihmisten elämää. Lue lisää ympäristövastuustamme.

Sinun valinnoillasi on merkitystä

Kierrätyskeskus on täällä muistuttaakseen, että sinä olet enemmän. Olet enemmän kuin kuluttaja. Olet osa kokonaisuutta ja jokaisella valinnallasi on merkitys ja seuraus. Sinä olet mahdollisuus, ratkaisu ja ennen kaikkea tekijä. Siksi sloganimme on ”Olet enemmän”.

Mihin tuotot menevät?

Kaikki Kierrätyskeskuksen tuotto käytetään yrityksen toiminnan ja tavoitteiden edistämiseen eli paikalliseen ympäristötyöhön ja työllistämiseen. Emme jaa voittoa omistajillemme. Lue lisää Kierrätyskeskuksen taloudellisesta vastuusta.

Ympäristötyö näkyy päivittäisissä valinnoissamme

Ympäristötyö näkyy kaikessa toiminnassamme. 

  • Teemme kaikkemme ohjataksemme mahdollisimman suuren osan saamistamme lahjoituksista uudelleenkäyttöön.
  • Vältämme jätteen syntymistä viimeiseen asti. Se jäte mikä meiltä kuitenkin jää, lajitellaan huolellisesti. Etsimme aktiivisesti ratkaisuja suurimpiin yksittäisiin jätevirtoihin: kirjoihin ja tekstiiliin. 
  • Jokaiseen toimipisteeseen on nimetty ympäristöjärjestelmän avainhenkilö sekä ekotukihenkilö. 
  • Lähes kaikki Kierrätyskeskuksen työntekijät osallistuvat koulutukseen, jonka avulla he pystyvät toimimaan työssään oikein, tunnistamaan toiminnan ympäristövaikutuksia ja ymmärtämään toiminnan perusajatuksen.

Muun muassa näiden toimien ansiosta meille on myönnetty seuraavat merkit:

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Kierrätyskeskukselle Yhteiskunnallinen yritys -merkin. Merkki viestii yrityksistä, jotka kehittävät ratkaisuja yhteiskunnallisiin tai ekologisiin ongelmiin.

Kierrätyskeskukselle on myönnetty Ekokompassi-todistus. Ekokompassi on pk-yrityksille suunnattu kevennetty ympäristöasioiden hallinnan työkalu, joka tarjoaa järjestelmällisen tavan ympäristöjohtamiseen.

Kierrätyskeskuksen Hakaniemen toimipisteellä (hallinto ja ympäristökoulutus) on käytössään WWF:n Green Office -ympäristöjärjestelmä.

Kuulumme Yhteiskunnallisten yritysten liitto ARVO:on, joka on yhteiskunnallisten ja arvolähtöisten yritysten verkosto. ARVOn jäseniä yhdistää ajatus siitä, että liiketoiminnan tulee olla vaikuttavaa, kestävää ja vastuullista.