Siirry sisältöön

Mitä voin lahjoittaa?

Muista tämä ohjenuora: ehjää, puhdasta ja uudelleenkäyttökelpoista.

Kyseisen ohjenuoran voit kuitenkin halutessasi unohtaa kun lahjoitat sähkö- ja elektroniikkalaitteita tai fillareita – näitä vastaanotamme myös rikkinäisenä tai osina.

Minne voin lahjoittaa?

Katso ylävalikon Etsi lähin lahjoituspiste -toiminnolla mitä voit lahjoittaa ja minne!

Kun syötät palveluun postinumerosi, etsii palvelu sinulle lähimmän myymälämme joka vastaanottaa esimerkiksi suurikokoisia huonekaluja, isoja kodinkoneita tai fillareita.

Valikoima

Alta voit tutkia tuoteryhmäkohtaisesti, millaisia tavaroita voit lahjoittaa mihinkin myymälään. Valtaosaa tuoteryhmistä vastaanotamme jokaisessa myymälässä.

Onko tavarani uudelleenkäyttö­kelpoinen?

 

Lahjoitettavien huonekalujen, vaatteiden ja kodin pientavaran tulee olla ehjää, puhdasta ja uudelleenkäyttökelpoista. Voit kuitenkin tuoda tavaran meille myös silloin, kun sen kunto mietityttää. Olemme Suomen monipuolisin secondhand-toimija ja varsin päteviä löytämään uutta elämää kaikenlaisille tavaroille.

Lahjoituspalvelupisteidemme työntekijät – tavaran pelastajat – ovat ammattilaisia arvioimaan tavaran uudelleenkäyttökelpoisuutta. Jos emme voi ottaa tavaraa vastaan, neuvomme sille sopivamman loppusijoituspaikan.

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön selvästi sopimattomat tavarat kannattaa toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Voit tilata HSY:ltä Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun tai viedä tavarat esimerkiksi kimppakyydillä. Lisätietoja Sortti-asemista HSY:n sivuilla. Huomaa, että HSY:n poistotekstiilien keräysastioita ei enää löydy Kierrätyskeskuksen yhteydestä.

Ethän tuo Kierrätyskeskukseen turvallisuusvälineitä (esimerkiksi lapsiportteja, turvaistuimia, putoamissuojaimia tai kypäriä), sillä näitä emme saa turvallisuussyistä laittaa kiertoon. Poikkeuksena tähän ovat jääkiekkokypärät.

Huonekalujen jätemaksut

Jätemaksu

Jätteeksi menevät huonekalut ja muut tavarat kuuluvat ensisijaisesti HSY:n Sortti-asemille. Sortti-asemien ollessa kiinni vastaanotamme kuitenkin yksittäisiä huonekaluja jätemaksua vastaan:

  • Isot huonekalut (esim. sohvat, kirjahyllyt, isot ruokapöydät) 32 € 
  • Keskisuuret huonekalut (esim. nojatuolit, pienet hyllyt) 16 €
  • Pienet huonekalut (esim. yöpöydät) 8 €

 

Lahjoitustavaran noutopalvelu

Jos tavaraa on paljon, ei hätää – noutopalvelu auttaa!

Kuljettavat kantavat sohvaa Kierrätyskeskuksen kuorma-autoon.
Kuljettavat kantavat sohvaa Kierrätyskeskuksen kuorma-autoon.