Siirry sisältöön

Mitä voin lahjoittaa?

Muista tämä ohjenuora: ehjää, puhdasta ja uudelleenkäyttökelpoista.

Kyseisen ohjenuoran voit kuitenkin halutessasi unohtaa kun lahjoitat sähkö- ja elektroniikkalaitteita tai fillareita – näitä vastaanotamme myös rikkinäisenä tai osina.

Minne voin lahjoittaa?

Katso ylävalikon Etsi lähin lahjoituspiste -toiminnolla mitä voit lahjoittaa ja minne!

Kun syötät palveluun postinumerosi, etsii palvelu sinulle lähimmän myymälämme joka vastaanottaa esimerkiksi suurikokoisia huonekaluja, isoja kodinkoneita tai fillareita.

Valikoima

Alta voit tutkia tuoteryhmäkohtaisesti, millaisia tavaroita voit lahjoittaa mihinkin myymälään. Valtaosaa tuoteryhmistä vastaanotamme jokaisessa myymälässä.

Mitä emme ota vastaan

Huomioi, että lahjoitettavien huonekalujen, vaatteiden ja kodin pientavaran pitää olla ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista. Työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää, voidaanko tavara vastaanottaa. Tavara jonka voisit lahjoittaa ystävälle, kelpaa varmasti myös meille. 

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Voit tilata HSY:ltä Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun tai viedä tavarat esimerkiksi kimppakyydillä. Lisätietoja Sortti-asemista HSY:n sivuilla. Huomaa, että HSY:n poistotekstiilien keräysastioita ei enää löydy Kierrätyskeskuksen yhteydestä.

Ethän tuo Kierrätyskeskukseen turvallisuusvälineitä (esimerkiksi lapsiportteja, turvaistuimia, putoamissuojaimia tai kypäriä), sillä emme saa turvallisuussyistä laittaa niitä kiertoon. Poikkeuksena tähän ovat jääkiekkokypärät.

Emme myöskään ota vastaan tuoteväärennöksiä, sillä niiden myynti käytettynä on laitonta. 

Videokasetit (VHS) eivät kierrä kauttamme, jos et löydä kaseteille muuta kautta uutta omistajaa, ne kuuluvat sekajätteeseen. Myöskään vanhanmallisia suoria laskettelusuksia emme ota vastaan olemattoman kysynnän vuoksi.

Huonekalujen jäte- ja käsittely­maksut

Jätemaksu

Jätteeksi menevät huonekalut ja muut tavarat kuuluvat ensisijaisesti HSY:n Sortti-asemille. Sortti-asemien ollessa kiinni vastaanotamme kuitenkin yksittäisiä huonekaluja jätemaksua vastaan:

  • Isot huonekalut (esim. sohvat, kirjahyllyt, isot ruokapöydät) 32 € 
  • Keskisuuret huonekalut (esim. nojatuolit, pienet hyllyt) 16 €
  • Pienet huonekalut (esim. yöpöydät) 8 €

Käsittelymaksu

Osina tuotavista suurista huonekaluista perimme käsittelymaksun (10 €). 

Lahjoitustavaran noutopalvelu

Jos tavaraa on paljon, ei hätää – noutopalvelu auttaa!

Kuljettavat kantavat sohvaa Kierrätyskeskuksen kuorma-autoon.
Kuljettavat kantavat sohvaa Kierrätyskeskuksen kuorma-autoon.