Siirry sisältöön

Strategia

Muutamme maailmaa reilummaksi oivallus ja esine kerrallaan.

Kierrätyskeskuksen strategia


Vauhtia uudelleenkäytön valtavirtaistumiseen

Kierrätyskeskuksella on yli 30 vuoden kokemus kiertotaloudesta. Olemme koko olemassaolomme ajan eläneet todeksi kestävää elämäntapaa tarjoamalla käytännön ratkaisuja tavaroiden uudelleenkäyttöön sekä kartuttamalla lasten, kasvattajien, yritysten ja yhteisöjen ympäristötietoisuutta.

Tarjoamme ennen kaikkea kunnille käytännön ratkaisuja toteuttaa kestävyyskasvatusta tavoitteena taata jokaiselle kestävyystaidot osana varhaiskasvatusta ja perusopetusta. Olemme tässä työssä Suomen ykkönen ja kansainvälisestikin vahva edelläkävijä. Teemme kestävyyskasvatusta Ympäristökoulu Polku -brändin alla.

Tavaroiden uudelleenkäytössä perustehtävämme on mahdollistaa toiminnallamme luonnonvarojen riittävyyttä ja kestävää elämäntapaa. Kestävät ratkaisut pyritään tekemään ihmisille mahdollisimman helpoiksi.

Tavaran kiertoon saattamisessa kirittävänä ajatuksena meillä on yhden luukun periaate, jolloin lahjoittajan ei tarvitse välttämättä tietää, mikä tavara kelpaa uudelleenkäyttöön ja mikä materiaalikierrätykseen tai jätteeksi. Lupaamme tarjota ympäristön kannalta parhaan ratkaisun meille lahjoitetuille tavaroille.

Myymäläratkaisujen puolella tähdätään puolestaan siihen, että käytetyn ostaminen olisi jonain päivänä yhtä helppoa kuin uuden.

Panostamme kehittämisessä monikanavaiseen asiointiin eli verkkoasioinnin sekä fyysisen kaupan tai muiden fyysisten palveluiden sujuvaan yhdistämiseen.

Haluamme vahvistaa edelleen rooliamme kiertotaloudessa, laajentaa palveluvalikoimaamme ja toimia jatkossa yhä vahvemmin myös yritysten kumppanina tavaran uudelleenkäytön käytännön ratkaisujen tarjoajana, on kyse sitten käytettyjen tavaroiden secondhand-kaupasta tai outlet-tyyppisestä uusiokaupasta, jossa tuotteet eivät varsinaisesti ole käytettyjä ja jonkun toisen henkilön omistamia (pre-owned), vaan ne ovat esimerkiksi mallikappaleita, sovitettuja ja palautettuja tuotteita, myymättä jääneitä vanhoja malleja, kakkoslaatua tai virheellisiä tuotteita, jotka olisivat muuten päätyneet tuhottaviksi.

Ympäristötyön rinnalla teemme työllistämistyötä toimimalla valmentavana organisaationa pidempään työtä etsineille. Meillä he pääsevät oppimaan uutta, päivittämään osaamistaan, kehittämään työelämävalmiuksiaan ja hankkimaan työkokemusta tulevaisuutta varten. Työssä oppimisen lisäksi he saavat meillä työhönvalmennusta sekä mahdollisuuden opiskella työn ohessa.

Haluamme olla työpaikka, joka kantaa sekä pysyvälle henkilöstöllemme että niille, joille toimimme astinlautana työuralla eteenpäin.

Arvolupaus

Rohkaisemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä kasvamaan ympäristövastuuseen. Tarjoamme kestävän elämäntavan elämyksiä. Lisäämme osallistumisen ja työnteon mahdollisuuksia. 

Teemme hyvää lähellä.

Vastuu ympäristöstä

Rohkaisemme ihmisiä, yhteisöjä ja yrityksiä kasvamaan ympäristövastuuseen. Edistämme kierto- ja kohtuutaloutta.

Lähellä sinua

Olemme osa asiakkaidemme arkea, heidän tarpeensa ja toiveensa ohjaavat toimintaamme. Tarjoamme ja kehitämme ratkaisuja, jotka ovat ilahduttavan helppoja ja laajasti käytössä.

Yhdessä onnistuminen

Työskentelemme vastuullisen ja välittävän yhteisön luomiseksi. Pääsemme tavoitteisiin yhteistyöllä toisiamme kuunnellen ja yhdessä ratkaisuja hakien. Vahvistamme hyvinvointia luomalla työnteon ja osallistumisen mahdollisuuksia.

Roolimme yhteiskunnassa

 

Uudelleenkäytön edistäjä

  • Tuomme uudelleenkäytön entistä suurempaan rooliin toimialueemme asukkaiden sekä yritysten ja yhteisöjen arjessa. Olemme uudelleenkäyttötoimialan suunnannäyttäjä.

Ympäristötietoisuuden kasvattaja

  • Innostamme yksilöitä ja yrityksiä kestäviin ratkaisuihin, olemme kestävyyskasvatuksen suunnannäyttäjä.

Valmentava työllistäjä

  • Meidät tunnetaan valmentavasta työllistämisestä ja ihmislähtöisestä yrityskulttuurista.