Siirry sisältöön

Kiertotalous-laskenta

Kierrätyskeskuksen kehittämä Kiertotalouslaskenta kertoo uudelleenkäytön positiiviset ympäristövaikutukset, jotka syntyvät siitä, että tavara tai materiaali pidetään käytössä sen sijaan, että ostettaisiin uutta.

Kiertotalouslaskennan tuloksia voi hyödyntää esimerkiksi asiakasviestinnässä, ympäristöjärjestelmätyössä ja vastuullisuusraportoinnissa.

Palvelun kuvaus

 

Kiertotalouslaskenta antaa tuloksia, jotka kertovat helposti viestittävin numeroin uudelleenkäytöstä syntyvän ympäristösäästön, eli kuinka paljon luonnonvaroja säästetään ja hiilidioksidipäästöjä vältetään. Laskentaa varten tarvitaan tiedot tuotteiden materiaalikoostumuksesta, painosta ja myyntimääristä tai vuokrauskerroista. Palvelu voidaan toteuttaa esimerkiksi yksittäisille tuotteille tai sovituille tuoteryhmille. 

 

 

Miksi?

Kiertotalouslaskenta auttaa ymmärtämään ja viestimään uudelleenkäytön positiivisia ympäristövaikutuksia sekä luonnonvarojen käytön että ilmaston näkökulmasta. Kiertotalouslaskenta tarjoaa vastauksia asiakkaiden ja sidosryhmien ympäristövaatimuksiin ja antaa sisältöä vastuullisuusviestintään.

Miten?

Kiertotalouslaskentaa varten tarvitaan tiedot käytettyjen tuotteiden materiaalikoostumuksista, painoista ja määristä laskentajaksolla. Tietojen pohjalta lasketaan tuotteiden sisältämien materiaalien hankinnassa ja jalostuksessa kuluvat luonnonvarat ja syntyvät CO2-päästöt. Näin saadaan selville uudelleenkäytön ansiosta syntyneet ympäristösäästöt.

Mitä saat?

Kiertotalouslaskennan tulos kertoo helposti viestittävin numeroin uudelleenkäytöstä syntyvän ympäristösäästön. Saat laskennan tuloksista yleistajuisen raportin sekä mallilauseita, joiden avulla voit kertoa asiakkaillesi uudelleenkäytön positiivisista ympäristövaikutuksista esimerkiksi verkkokaupassa tai tarjousasiakirjoissa.

Lataa ilmainen opas

 

Kaipaatko lisätietoa ympäristövaikutusten mittaamisen eri menetelmistä? Lataa opas ja opi lisää ympäristövaikutusten mittaamisesta.

”Saamme laskennasta konkreettista hyötyä niin myynti- kuin hankintatoimintaan. Kiertotalouspalveluita tarjottaessa nämä ovat suorastaan elinehto.

Matti Pietilä, toimitusjohtaja, Finlandia Kirja Oy

”Kierrätyskeskuksen kiertotalouslaskennan avulla saamme verkkokauppaamme esille sen, kuinka paljon luonnonvaroja säästyy ja CO2-päästöjä vältetään, kun asiakas valitsee käytetyn tuotteen uuden sijaan. Haluamme olla edelläkävijöitä kalusteiden uudelleenkäytön positiivisten ympäristövaikutusten viestimisessä.”

Jukka Aarnio, kiertotalous- ja palvelujohtaja, DUO Interior Oy

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

 

Autamme yrityksiä ja yhteisöjä ympäristövastuutyön eri vaiheissa. Käytössäsi on monipuolinen, yli 30 vuoden kokemukseen perustuva asiantuntemus organisaation ympäristötyön kehittämisestä. Valttimme on kyky viestiä ympäristöasioista ymmärrettävästi. 

Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta yrityspalvelut@kierratyskeskus.fi, täyttämällä yhteydenottolomakkeen tai puhelimitse 0400 348 161.

Asiakkaitamme