Siirry sisältöön

Yleisesti…

Ajaako Kierrätyskeskus jonkun uskonnollisen yhdistyksen asiaa?

Ei aja. Olemme uskonnollisesti ja poliittisesti täysin sitoutumaton toimija. Ydinarvomme ovat ekologinen ja sosiaalinen kestävyys.

Tekeekö Kierrätyskeskus voittoa lahjoittamillani tavaroilla?

Pitkällä aikavälillä vastaus on toivottavasti kyllä, sillä voitto eli tuotto mahdollistaa toimintamme jatkamisen, laajentamisen ja muun kehittämisen. Käytetäänkö tuottoa osakkeenomistajien taskujen lihottamiseen? Ehdottomasti ei – emme jaa senttiäkään omistajillemme. Emme myöskään maksimoi voitontavoittelua, vaan ykkösprioriteettina on aina tavarakierron eli ympäristösäästöjen maksimointi. Lue lisää taloudellisesta vastuustamme täältä.

Lahjoittamisesta…

Miten voin tilata noutopalvelun?

Puhelimitse, nettilomakkeella tai sähköpostitse. Lue lisää täältä.

Kuinka nopeasti saan noudon lahjoittamilleni huonekaluille?

Nouto kannattaa tilata hyvissä ajoin, sillä ajoittain palvelu voi olla ruuhkainen. Suosittelemme varaamaan noudon kaksi viikkoa etukäteen.

Otatteko vastaan VHS-kasetteja?

Kyllä otamme, jokaiseen myymälään!

Varastomme on täynnä tarpeetonta tavaraa, vaatteita, kenkiä, kirjoja, astioita, valaisimia ym. Kuinka suuren tavaramäärän tulette noutamaan? Miten ne pitäisi olla pakattu/lajiteltu?

Noudon voi tilata vaihteleville tavaramäärille. Lue lisää noutopalvelusta täältä.

Tavarat kannattaa pakata esimerkiksi pahvilaatikoihin tai jätesäkkeihin ja mielellään lajitella esimerkiksi kirjat ja astiat erikseen. Pääasia on, että tavara on siistiä, ehjää ja käyttökelpoista.

Remontin jäljiltä meille on jäänyt muutama väliovi, keittiön kaapistoja ja kylpyhuoneen kalusto. Tuntuu hölmöltä heittää siistiä ja käyttökelpoista tavaraa roskiin. Otatteko niitä vastaan?

Espoon Nihtisillan myymälä ottaa vastaan käyttökelpoisia rakennusosia, kuten ovia, ikkunoita ja kylpyhuoneen kalusteita. Suuret tavaraerät on sovittava erikseen.

Tarjoamme myös rakennusosien ja irtaimen uudelleenkäyttöpalvelua organisaatioiden ja yhdistysten purku- ja saneerauskohteisiin. Lue lisää täältä!

Muuton yhteydessä meiltä on jäänyt tarpeettomaksi toimiva mikroaaltouuni ja videonauhuri. Voimmeko toimittaa ne teille?

Tällaisia ns. syliin mahtuvia kodin sähkö- ja elektroniikkalaitteita voi lahjoittaa aivan kaikkiin Kierrätyskeskuksen myymälöihin, missä kunnossa tahansa. Siis myös rikkinäisenä, tai osina.

Lisätietoja sähkö- ja elektroniikkalaitteiden lahjoittamisesta löydät täältä.

Meiltä on jäänyt tarpeettomaksi pakastin ja jääkaappi. Kelpaavatko ne teille?

No kelpaavat! Isoja sähkölaitteita, kuten jääkaappeja, pesukoneita ja televisioita voi tuoda kaikenkuntoisina suurimpiin myymälöihimme: Nihtisillan tavarataloon, Kyläsaaren kauppaan, Koivukylän tavarataloon ja Porttipuiston kauppaan.

Isoja sähkölaitteita saa yhdellä käyntikerralla tuoda 2 kappaletta / laitetyyppi / lahjoittaja. Turvallisuussyistä otamme vastaan vain kokonaisia suurikokoisia laitteita.

Voiko Kierrätyskeskus noutaa toimivan hellan ja pyykinpesukoneen?

Kyllä, noutopalvelu noutaa alle 10 vuotta vanhat jääkaapit, pakastimet, pyykkikoneet ja vastaavat kuntoon katsomatta. Tätä vanhemmat laitteet otamme vastaan suurimmissa myymälöissämme, mikäli toimitat ne itse.

Otatteko vastaan vanhoja kuluneita huonekaluja, kuten sohvia?

Jos vanhat huonekalunne ovat käyttökelpoisessa kunnossa (runko ja verhoilu ehjä), otamme ne vastaan.

Otatteko vastaan pestyjä maitopurkkeja ja vanhoja maaleja?

Koivukylän ja Nihtisillan piha-alueelta löytyy Rinki-ekopisteet kotitalouksien hyötyjätteille, kuten kotikeräyspaperille, lasille, pienmetallille, keräyskartongille ja muovipakkauksille.

Nihtisillan, Suomenojan, Kyläsaaren, Itäkeskuksen, Koivukylän ja Porttipuiston yhteydestä löytyy HSY:n kodin vaarallisen jätteen keräyspisteet

Pääkaupunkiseudun kaikki hyöty- ja ongelmajätteiden keräyspisteet löytyvät osoitteesta kierratys.info/

Minne voin viedä huonekalut ja muut tavarat, joita Kierrätyskeskus ei voi ottaa vastaan?

Olemme taitavia keksimään uutta elämää lähes mille tahansa tavaralle, mutta joskus jokin tuote on yksinkertaisesti tiensä päässä, emmekä voi vastaanottaa sitä. Tällaiset tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sortti-asemille tavarat voi viedä kavereiden kanssa kimppakyydillä, omalla autolla tai tilaamalla HSY:ltä maksullisen Nouto-Sortti-kuljetuspalvelun.

Myymälöistä…

Missä voin liittyä kanta-asiakkaaksi?

Voit liittyä kanta-asiakkaaksi tästä! Jos haluat lukea kanta-asiakkuudesta lisää, onnistuu se täällä.

Voiko Kierrätyskeskukseen hankkia lahjakortin?

Ehdottomasti voi! Lahjakortin voi ostaa haluamalleen summalle mistä tahansa Kierätyskeskuksen myymälästä. Lahjakortit käyvät toistaiseksi vain myymälöissämme, eli niillä ei voi tällä hetkellä maksaa Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa.

Mitkä maksuvälineet käyvät kaupoissanne?

Myymälöissämme käyvät tyypillisimmät maksukortit (pankkikortti, Mastercard, Visa ja Visa Electron), Kierrätyskeskuksen lahjakortit, käteinen sekä sosiaalitoimen maksusitoumukset. Verkkokaupan tilaukset voi maksaa maksukortilla (pankkikortti, Mastercard, Visa ja Visa Electron).

Olen perustamassa yritystä. Löytyykö Kierrätyskeskuksesta kalusteita aloittavan yrityksen tarpeisiin?

Tarkista verkkokauppamme valikoima: kauppa.kierratyskeskus.fi