Siirry sisältöön

Sähkö- ja
elektroniikka-
laitteet

Kierrätyskeskuksen verstailla käytetty saa uuden elämän, ja vanhasta syntyy jotain ihan uutta.

Huollettuja ja korjattuja kodinkoneita sekä elektroniikkaa

Uusien tavaroiden ja laitteiden valmistus kuluttaa aina luontoa. Korjaava ja kunnostava verstastoiminta puolestaan vähentää jätteen määrää, ja innostaa ihmisiä korjauttamaan laitteitaan uuden ostamisen sijaan. Sähkölaitteiden uudelleenkäytöllä saadaan aikaan huimia luonnonvarasäästöjä – taulu-tv säästää luontoa keskimäärin 1800 kiloa, kannettava tietokone noin 300 kiloa, ja jalkalamppukin peräti 20 kiloa!

Teknisillä verstailla kunnostetaan polkupyöriä, kodinkoneita ja monenlaista elektroniikkaa, alan ammattilaisten toimesta. Kierrätysmateriaalien luovaan käyttöön kannustavat puolestaan Kädentaitopalvelu Näprä sekä Plan B -ompelimo, -verhoomo ja -puuverstas.

Kaikki Kierrätyskeskukseen lahjoitetut, uudelleenkäyttöön soveltuvat kodinkoneet, televisiot, tietokoneet ja muu elektroniikka kulkevat aina verstaiden kautta ennen myymälään päätymistään.

Espoon Nihtisillan ja Helsingin Malmin verstailla tarkastetaan ja huolletaan kodinkoneita, elektroniikkaa ja sähkölaitteita. Tietotekniikkalaitteet tarkastetaan ja huolletaan Vantaan Koivukylässä. Laitteita korjataan vuosittain noin 65 000 kappaletta – itse asiassa kaikista Suomessa korjatuista sähkölaitteista joka neljäs on korjattu meillä!

Verstastoiminta työllistää kerrallaan kymmeniä ammattitaitoisia asentajia ja korjaajia, tarjoten heille mielekästä työtä. Verstaiden työhön kuuluu esimerkiksi erilaisten säätöjen tarkistamista, rikkinäisten juotosten ja kuluneiden osien korjaamista ja laitteiden koekäyttöä.

Tarjoamme kaikille myynnissä oleville, huoltolomakkeella varustetuille sähkölaitteille yhden kuukauden korjaustakuun. Ilman huoltolomaketta olevien, alle 30 € maksavien sähkölaitteiden takuu on yksi viikko.