Siirry sisältöön

Plan B

Tiedätkö mistä vaatteesi on tehty? Plan B:n verstaalla tehdään tekstiilijätteestä jotain ihan uutta vaatekappale kerrallaan.

Plan B -uusiotuotteet ja verstas

Plan B on Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto ja verstas. Verstaan tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut vaatteet ja asusteet sekä sisustustuotteet ja huonekalut. Plan B on värikästä ja kotimaista käsityötä. 

Trashion-muodin periaatteiden mukaan Plan B -ompelimossa hyödynnetään Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja kankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiomallistolle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista.

The Most Wanted

The Most Wanted -tuoteperhe sisältää poikkeuksellisen hauskoja ja yllättävän tyylikkäitä käytettyjä design-huonekaluja, valaisimia ja sisustustuotteita pop-antiikista arvotavaraan. TMW-tuotteet kuratoidaan Kierrätyskeskukseen saapuneiden lahjoitusten joukosta, ja puhdistetaan, tarkastetaan sekä tarvittaessa korjataan Kierrätyskeskuksen Plan B -verstaalla. Tutustu TMW-tuotteisiin verkkokaupassa!

Lasketusti ympäristö-
ystävällinen

Plan B -tuotteet ovat lasketusti ympäristöystävällisiä. Yksi Plan B -malliston nojatuoli säästää noin 90 kg kiinteitä luonnonvaroja ja välttää 20 kg hiilidioksidipäästöjä.

”Plan B antaa tuotteille uuden elämän ja on ekologinen valinta. Jokainen tuote on uniikki ja persoonallinen kotimaisen kädentaidon osoitus.”