Blogi | Tervetuloa kesäpyöräily!

Siirryin maaliskuun lopulla talvipyörästä kesäpyörään. Pyöräily muuttui samalla niin keveäksi, että tuntuu kuin pyörä liikkuisi itsestään.

Talvipyöräni on leveillä nastarenkailla varustettu tukeva maastopyörä, jolla pystyy ajamaan turvallisesti myös jääkeleillä. Kesäpyörä puolestaan on kevyt ja kapearenkainen – se liikkuu talvipyörään verrattuna kuin lentäen. Kesäpyörän lukkopolkimet lisäävät pyöräilyn hurmaa entisestään, kun vauhtia antaa koko jalan pyöräytys eikä vain polkaisu. Pyöräily onkin siinä mielessä välineurheilua, että se on sitä mukavampaa mitä paremmin itselle ja olosuhteisiin sopiva pyörä alla on.

Kierrätyspyörä on paitsi laadukas, myös edullisempi valinta

Käytettynä ostettu polkupyörä on usein laadukkaampi kuin saman hintainen uutena ostettu pyörä. Jos hankit pyörän käytettynä Kierrätyskeskuksesta, on fillariverstaamme tarkastanut ja huoltanut pyöräsi ennen myyntiä, ja sillä on kuukauden vaihto- ja palautusoikeus.

Käytettyjä pyöriä pyörii markkinoilla silloin tällöin myös varastettuna, mutta Kierrätyskeskuksen myymien pyörien kohdalla tämä riski on suhteellisen pieni. Saamme kaikki polkupyörämme lahjoituksina yksityishenkilöiltä tai taloyhtiöiltä. Taloyhtiön vastuulla on aina varmistaa asukkailta lupa lahjoittaa pyörät Kierrätyskeskukseen.

Kierrätyspyörien satokausi on alkanut

Kierrätyskeskuksen pyörätoiminta ei ole ihan pientä, sillä verstaalla korjataan, huolletaan ja testataan noin 4000 pyörää joka vuosi. Nyt on se aika, jolloin pyöräverstaan talven tuotanto on tullut myyntiin Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan ja myymälöihin – valikoima on nyt siis parhaimmillaan!

Runsain pyörävalikoima löytyy Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta. Tarjontaa on rutkasti myös Espoon Nihtisillan, Vantaan Koivukylän ja Porttipuiston sekä Helsingin Kyläsaaren myymälöissä. Valikoimaa täydennetään kevään ja kesän mittaan siten, että uusia pyöriä tulee tarjolle noin 100 kappaletta viikossa. 

Hanniina Manner

Ympäristöneuvoja

• Hiilijalanjälki- ja kiertotalouslaskenta
• Kiertotalous
• Ympäristökasvatus

Puh. 0400 348 688