Kierrätyspyörä on ekologinen menopeli 

Kierrätyspyörä on kaupungissa edullisin ja ekologisin kulkuväline, ja nyt on erinomainen hetki sen hankintaan. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa on kunnostettu viime vuoden aikana noin 4600 polkupyörää, joita voi ostaa Kierrätyskeskuksen myymälöistä.

Parhaat pyörävalikoimat ovat Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa. Tarjonta on runsasta myös Espoon Nihtisillan, Vantaan Koivukylän ja Porttipuiston sekä Helsingin Kyläsaaren myymälässä. Valikoimaa täydennetään kevään ja kesän mittaan siten, että uusia pyöriä tulee tarjolle noin 100 kappaletta viikossa. 

Verkkokaupasta ostetut pyörät toimitetaan maksutta asiakkaan valitsemaan Kierrätyskeskuksen myymälään.  

Jokainen pyörä käydään huolella Kierrätyskeskuksen pyöräverstaalla läpi. Perushuolto pitää sisällään minimissään ketjujen tarkistuksen ja vaihdon, vaijereiden, jarrupalojen, rattaiden ja rungon tarkistuksen sekä muttereiden kiristyksen ja renkaiden ilmauksen. Pyörillä on kuukauden takuu (vaihto tai palautus). 

Kunnostettavia pyöriä kaivataan lisää 

Nyt on erinomainen hetki myös tarkistaa, löytyykö omasta tai taloyhtiön varastosta ylimääräisiä tai käyttämättömiä pyöriä. Ne ovat erittäin tervetulleita Kierrätyskeskukseen.  

”Otamme vastaan kaikenkuntoisia pyöriä. Jos pyörä ei ole korjauskelpoinen, otamme siitä talteen kaikki käyttöön kelpaavat varaosat. Käyttökelvottomat pyörät ja osat lähtevät metallikierrätykseen”, kertoo Kierrätyskeskuksen tekninen asiantuntija Kimmo Kari

Yksityishenkilöt voivat tuoda itselleen turhaksi käyneen pyörän Kierrätyskeskuksen myymälöihin tai Kierrätyskeskuksen keräysautoon, joka kiertää 25.3.–29.5. lähes 200 osoitteessa Helsingin ja Vantaan alueella. Lisäksi taloyhtiöt voivat tilata Kierrätyskeskuksesta fillarinoudon maksutta, jos noudettavia pyöriä on vähintään viisi. 

Merkittäviä luonnonvarasäästöjä 

Kierrätyspyörän hankinta ja lahjoitus ovat merkittävä ympäristöteko. Vuonna 2023 Kierrätyskeskus säästi yhdessä asiakkaidensa kanssa 2,4 miljoonaa kiloa kiinteitä luonnonvaroja korjaamalla pyöriä uudelleenkäyttöön. Samalla 15–20 pyöräkorjaajaa sai verstaalla arvokasta työkokemusta. 

Lisätiedot:  
Kierrätyskeskuksen tekninen asiantuntija Kimmo Kari, p. 0400 348 130 
Viestintäjohtaja Seija Vennervirta, p. 0400 348 104 

Mediapankki (valokuvia Kierrätyskeskuksen toiminnasta): kierratyskeskus.fi/medialle

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy           

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään toiminnan edistämiseen: ympäristötyöhön ja työllistämiseen.