Syksyn keräysautokierros alkaa elokuussa – kuljemme Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella 19.8.–30.10.2024  

Syksyn keräysautokierroksemme lähtee taas tien päälle – nyt jo yhdettätoista kertaa. Auto kiertää elokuun lopulta lokakuun loppuun Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella kaikkiaan 200 osoitteessa. Ensi keväänä ovat vuorossa Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Kirkkonummi. 

Keräysautolla vastaanotetaan maksutta uudelleenkäyttöön sopivaa, ehjää ja hyväkuntoista kodin sisustus- ja käyttötavaraa astioista ruuanlaittovälineisiin ja koriste-esineisiin, vaatteita ja muita kodin tekstiileitä sekä kenkiä, laukkuja ja asusteita. Myös erilaiset urheilu- ja harrastusvälineet sekä kirjat, levyt, lelut ja muut lastentarvikkeet ovat tervetulleita, samoin kaikenlaiset käsitöihin- ja askarteluun sopivat materiaalit sekä työkalut, työvaatteet ja remppatarvikkeet. 

Tämän lisäksi keräysautolle voi tuoda kaikenkuntoisia polkupyöriä sekä kaikenkuntoista kodin pienelektroniikkaa. Erityisesti polkupyöriä – tai vaikka niiden osiakin – kannustamme jättämään keräysautolle, sillä kunnostamme sekä polkupyöriä että elektroniikkaa omissa verstaissamme ympäri vuoden. Lahjoittamalla meille tuet sekä ympäristö- että työllistämistyötämme ja tavarat pääsevät kauttamme uuteen elämään.

Meille lahjoitetut uudelleenkäyttöön sellaisenaan sopivat tavarat siirtyvät lajittelukeskuksemme kautta myyntiin kierrätysmyymälöihimme ja verkkokauppaamme tai ne jaetaan maksutta myymälöidemme ilmaisosastoilla. Ympäristön kannalta on parasta, että tavaroiden elinkaari pitenee ja tavarat käytetään loppuun. Keräysauto tuo kotien lähelle helpon mahdollisuuden laittaa itselle tarpeeton tavara kotoa eteenpäin iloksi muille.

Keräysauton aikataulu

Keräysauton aikataulu löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta kierratyskeskus.fi/keraysauto sekä alla olevista linkeistä kaupungeittain.

Helsinki 19.8.–25.9.2024, pysäkit ja aikataulut täällä.

Espoo 26.9.–24.10.2024, pysäkit ja aikataulut täällä.

Kauniainen 14.–15.10.2024, pysäkit ja aikataulut täällä.

Kirkkonummi 28.–30.10.2024, pysäkit ja aikataulut täällä.

HSY:n vaarallisen jätteen Sortti-auton keräys

Helsingissä ja Espoossa kulkee syksyllä 2024 myös HSY:n kodin vaaralliselle jätteelle tarkoitettu Sortti-auto. Huomioittehan, että HSY:n autolla ei vastaanoteta Kierrätyskeskuksen keräysautolle tarkoitettua uudelleenkäyttöön sopivaa tavaraa, eikä Kierrätyskeskuksen autolla voida vastaanottaa kotitalouksien vaarallista jätettä. Sortti-auton aikataulun voi katsoa HSY:n verkkosivuilta elokuussa.