Ratkaisuja kestävään arkeen

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus haluaa turvata kestävää tulevaisuutta, vähentää luonnonvarojen kulutusta sekä kasvattaa ympäristötietoisuutta. Vastuullisuus on punaisena lankana kaikessa toiminnassamme. 

Tällä kertaa tuotimme vuosikertomuksemme interaktiivisessa vaikuttavuusoppaan muodossa. Opas sisältää Kierrätyskeskuksen vuoden 2019 keskeiset luvut sekä mahdollisuuden tutkia omaa vaikuttavuuttasi. 

Opas on tuotettu yhteistyössä AskKaukon kanssa. 

Tutki, miksi kiertotaloutta ja Kierrätyskeskusta tarvitaan 

Kertakäyttö on ympäristön luonnonvarjojen kannalta kestämätöntä. Vaikuttavuusraportin Rotia resurssirosvoukseen -osiossa kerromme, miksi näin on ja miten Kierrätyskeskus omalta osaltaan vaikuttaa. Osiosta löydät myös aikaisemmissa vuosikertomuksissamme tutuksi tulleita lukuja päivitettynä vuoteen 2022. 

Tutki omaa vaikutustasi

Interaktiivinen oppaamme auttaa sinua ymmärtämään kertakäyttöön liittyvät ongelmat ja uudelleenkäytön vaikutukset sekä oman roolisi osana kokonaisuutta.

Olet enemmän kuin kuluttaja: valinnoillasi on merkitystä. Ottamalla kestävän elämäntavan osaksi arkeasi olet myös osa ratkaisua.  Tutki, miten sinä voit vaikuttaa! 

Vinkkejä kestävämpään arkeen

Asuminen 

68 % Suomen kaikista kasvihuonepäästöistä syntyy meidän tavallisten suomalaisten tavallisesta arjesta. 

Vaikuttavuusoppaasta löydät faktaa ja vinkkejä, joilla meistä jokainen voi vähentää ympäristövaikutuksia. Tutki ratkaisuja täällä.

Ratkaisuja löydät myös Kierrätyskeskuksen lanseeraamasta Huomisen koti -asumiskonseptista. Tutustu konseptiin täällä.

Vaatekaappi  

Olemme keränneet runsaan tietopaketin, jonka avulla saat vinkkejä kestävämpiin vaatevalintoihin. Tutustu Vastuulliset vaatteet – Maailma vaatekaapissasi -sivustoon.

Tavaran lahjoittaminen  

Laita hyvä kiertämään! Tavaralahjoituksilla edistät kiertotaloutta ja tuet ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon. Etsimme tavaroillesi parhaan mahdollisen kodin. Meille vuot tuoda ehjää ja puhdasta käyttötavaraa, mutta myös rikkinäistä kodinelektroniikkaa ja polkupyöriä. 

Lue lisää lahjoittamisesta täältä.

Vastuullisempi yritystoiminta

Kiertotaloudessa-blogissa arkipäiväistämme kiertotalouden, vapautamme sen pönötyksestä ja haemme keinoja rakentaa kestävämpää, hiilineutraalia tulevaisuutta. Blogiin kirjoittavat Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen asiantuntijat. 

Hyppää blogiin tästä!

Puuhaa päiväkoti-ikäisille 

Palloässät-materiaaleissa on lähdetty siitä, että Agenda 2030:n tavoitteet koskevat ja kiinnostavat myös pieniä lapsia. Juuri heidän tulevaisuudestaanhan tässä on kyse. Heille on tärkeää saada tietää kestävästä kehityksestä ja päästä jo varhain mukaan tekemään hyviä tekoja. Vapaasti saatavilla olevat materiaalit, videot ja leikit sopivat varhaiskasvattajien ja vanhempien käyttöön.

Tutustu Palloässät-sankariryhmään tästä!

Kanta-asiakkaille lisää vinkkejä

Kanta-asiakkaanamme saat kestävän elämäntavan vinkkejä sähköpostiisi. Lue lisää ja liity kanta-asiakkaaksi täällä!