Kierrätyskeskus avaa uuden suurmyymälän Tammistoon syksyllä – secondhand-markkina jatkaa kasvuaan  

Kierrätyskeskus avaa uuden suurmyymälän Tammistoon syksyllä.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus avaa kolmannen suurmyymälän Vantaan Tammistoon syksyllä 2024.  Kyseessä on 14. myymälä pääkaupunkiseudulla ja osoitus siitä, että tavaran uudelleenkäyttö kiinnostaa entistä useampaa kuluttajaa. Vuonna 2023 Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kautta kiersi uudelleenkäyttöön peräti noin 7,5 miljoonaa tuotetta – liki 5 tavaraa jokaista pääkaupunkiseudun asukasta kohden.

Tammisto on jo kolmas Kierrätyskeskuksen suurmyymälä Koivukylän ja Nihtisillan myymälöiden lisäksi. Se sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä Tuusulanväylän kupeessa helposti saavutettavalla alueella. Täyden palvelun myymälä on pinta-alaltaan yli 2000 m2. Tammiston myymälään voi lahjoittaa lähes kaikkea kiertoon sopivaa, huonekalujen ja pientavaran lisäksi kaikenkuntoisia pyöriä sekä sähkötavaroita ja elektroniikkaa. Tammistosta löytyy myös huollettujen ja kuratoitujen vaatteiden The Most Wanted –osasto sekä Kädentaitopalvelu Näprän materiaaleja.   

Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä 13 secondhand-myymälää sekä valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa. 14. myymälä Tammistoon avautuu asiakkaille syksyn aikana 2024. 

Kierrätyskeskus luotsaa secondhand-markkinoiden nousua   

Kansainväliset ennusteet visioivat, että vuoteen 2030 mennessä 23 prosenttia maailman muotimarkkinasta tulee kiertotalouteen perustuvasta bisneksestä. Secondhand-markkinan odotetaan kasvavan globaalisti 15–20 prosenttia vuosittain seuraavan viiden vuoden aikana.    

Vahva kasvu näkyy myös Kierrätyskeskuksen toiminnassa. Vuonna 2023 Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kautta kiersi uudelleenkäyttöön noin 7,5 miljoonaa tuotetta – liki 5 tavaraa jokaista pääkaupunkiseudun asukasta kohden. Kasvua tavaran määrässä edelliseen vuoteen oli noin 15 prosenttia. Viime vuonna Kierrätyskeskus säästi yhdessä asiakkaittensa kanssa noin 63 miljoonaa kiloa kiinteitä luonnonvaroja. Kasvua edelliseen vuoteen oli noin 8 prosenttia.     

Kierrätyskeskus on myös lisännyt tavaran lahjoituspisteitä tarpeen kasvaessa. Tavaran kiertoa ovat lisänneet erinomaisen vastaanoton saaneet uudet kauppakeskusmyymälät Kalasataman Redissä ja Espoon Isossa Omenassa sekä verkkokaupan suosion tasainen kasvu. Kierrätyskeskuksen verkkokauppaan tulee myyntiin noin 3 000–4 000 uutta tuotetta joka viikko.    

Lisätietoja:   

Kimmo Elonen, myymäläpäällikkö, p. 0400 348 698  
Aatos Weckman, johtaja, talous, tuotanto ja tietohallinto
p. 050 501 4871,  aatos.weckman@kierratyskeskus.fi  
Eeva Louko, viestintäpäällikkö, p. 0400 348 306, eeva.louko@kierratyskeskus.fi  

Mediapankki (valokuvia Kierrätyskeskuksen toiminnasta): kierratyskeskus.fi/medialle

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on yleishyödyllinen yritys, jonka tavoitteena on vähentää luonnonvarojen kulutusta, kasvattaa ympäristötietoisuutta sekä lisätä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään toiminnan edistämiseen: ympäristötyöhön ja työllistämiseen.Kierrätyskeskuksella on pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä 13 myymälää: suurmyymälät Espoon Nihtisillassa ja Vantaan Koivukylässä sekä kaupat Espoon Finnoossa ja kauppakeskus Isossa Omenassa, Vantaan Porttipuistossa ja Myyrmäessä sekä Helsingin Kyläsaaressa, Itäkeskuksessa, Oulunkylässä, Kontulassa, Kaisaniemessä, Kalasataman Redissä ja Pasilassa. Lisäksi Kierrätyskeskuksella on valtakunnallisesti toimiva verkkokauppa.