Siirry sisältöön

Asiantuntijamme
– tutustu tiimiin

Anu Hakala

Ympäristöasiantuntija

anu.hakala@kierratyskeskus.fi
puh. 045 636 6309

LinkedIn: linkedin.com/in/anuhakala

Anu on kokenut ympäristöasioiden asiantuntija ja kouluttaja. Hänellä on vankka luonnontieteellinen tutkijan tausta ja asiakkaita oivaltamaan ohjaava ote. Koulutukseltaan Anu on ympäristögeologi ja aikuisopettaja.

Anua kiinnostaa vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa tapahtuva kehittyminen. Palkitsevinta on asiakkaan luottamus itseensä, että ympäristötyö jatkuu ja kehittyy vahvana.

Anun mielenkiinnon kohteita ovat kiertotalouden ratkaisut ja ympäristövastuullinen yritystoiminta yleisesti sekä tekstiilien ja vaatteiden kestävyysratkaisut. Ekokompassi-työn kautta hänelle on kertynyt kokemusta monilta toimialoilta ja kaiken kokoisista organisaatioista ja yrityksistä.

Ville Heinilä

Ympäristöpäällikkö

ville.heinila@kierratyskeskus.fi 
puh. 0400 348 115 

Ville on ympäristötyön monitaituri: hän hallitsee sekä teorian että käytännön. Villellä on vuosien kokemus Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän konsultoinnista ja auditoinnista sekä organisaatioiden ja tapahtumien ympäristötyön hallinnasta ja jalkauttamisesta. 

Kierrätyskeskuksen ympäristöpäällikkönä hän on ollut avainroolissa kehittämässä yrityksen omaa kiertotalous-, kädenjälki- ja hiilijalanjälkilaskentaa. Koulutukseltaan Ville on ympäristötekniikan insinööri (YAMK). 

Ville tarkastelee ympäristöään kokonaisvaltaisten ratkaisujen näkökulmasta, mutta hyvin käytännönläheisesti. Lähellä sydäntä ovat kiertotalous, energiaratkaisut ja rintamamiestalo, luonto, kiipeily ja mehiläiset. 

Sally Londesborough

Ympäristöasiantuntija

sally.londesborough@kierratyskeskus.fi
puh. 0400 348 325

LinkedIn: linkedin.com/in/sallylondesborough

Sally on monipuolinen ympäristöasiantuntija, jolla on yli 15 vuoden kokemus kestävämpien toimintatapojen luotsaamisesta yritysten ja yksilöiden arkeen.

Sally on urallaan työskennellyt esimerkiksi ympäristökasvatustehtävissä, energiasektorilla ja kestävän liikenteen edistämisen parissa. Koulutukseltaan hän on hydrobiologi. 

Sally auttaa mielellään organisaatioita kestävien käytäntöjen löytämisessä ja ympäristötekojen viestimisessä. Sallyn työpöydälle kuuluvissa hiilijalanjälkilaskennoissa tärkeä osa työtä on tehokkaimpien päästövähennyskeinojen osoittaminen ja niiden toteutuksesta viestiminen.  

Jenni Sademies

Erityisasiantuntija

jenni.sademies@kierratyskeskus.fi  
puh. 0400 348 158 

Jenni on erityisesti kiinnostunut globaaleista ympäristökysymyksistä, luonnonvarojen kulutukseen liittyvistä kysymyksistä sekä ympäristökuormituksen vähentämisen keinoista. Koulutukseltaan Jenni on filosofian maisteri (ympäristötieteet).   

Jennillä on kokemusta monilta toimialoilta ja kaiken kokoisista organisaatioista.

Myös strateginen ajattelu, kehittämisprojektit sekä tulevaisuustiedon ja tulevaisuudentutkimuksen menetelmien hyödyntäminen ovat Jennille tuttua.

Satu Vasala

Ympäristöasiantuntija

satu.vasala@kierratyskeskus.fi  
puh. 0400 348322 

Satu on organisaatioiden kokonaisvaltaiseen vastuullisuuteen perehtynyt ympäristöasiantuntija.

Sadulla on pitkä kokemus kaupan alalta monenlaisista yrityksistä sekä asiantuntemusta erityisesti kosmetiikka- ja tekstiilialojen kestävän kehityksen kysymyksistä. Satu on koulutukseltaan kestävän kasvun johtamisen YAMK-tradenomi. 

Satu on kiinnostunut tutustumaan erilaisiin toimialoihin sekä ohjaamaan organisaatioita vaikuttaviin ympäristötekoihin hiilijalanjälki- ja kiertotalouslaskentojen avulla.  

Hanna Lilja

Johtaja, ympäristövastuu ja asiantuntijapalvelut

hanna.lilja@kierratyskeskus.fi
puh. 050 501 4850

LinkedIn: linkedin.com/in/hanna-lilja

Hanna on kestävän kehityksen moniottelija ja Kierrätyskeskuksen johtoryhmän jäsen. (vastuualueina ympäristöasiatuntijapalvelut, kierrätyskeskuksen oma ympäristövastuullisuus ja ympäristökoulu Polku) 

Osaamisen ytimessä ovat: 

  • kestävyyden johtaminen 
  • ympäristötiedon kytkeminen strategiaan 
  • henkilöstön ympäristökyvykkyys ja ihmisen kokoiset teot arjessa
  • kiertotalous ja erityisesti uudelleenkäytön vauhdittaminen

Juuret Hannalla on kestävän kehityksen monialaisessa lähestymistavassa. Yksi Suomen ensimmäistä GRI-mukaisista kestävyysraporteista 90-luvulla on Hannan käsialaa. Toiminnan eri näkökulmien – ja eri alan ammattilaisten – osaamisen yhdistäminen on keskiöissä yrityksen vastuullisuuden johtamisessa. Koulutukseltaan Hanna on maa- ja metsätieteiden maisteri. 

Vapaa-aikaa vietto sujuu koiramaisesti, luonnossa ja puutalon ehdoilla eläen.  

Tuomas Korkiakangas

Palvelupäällikkö

tuomas.korkiakangas@kierratyskeskus.fi
puh. 0400 348 161

 

 

 

 

Tuomas vastaa Kierrätyskeskuksella yritysasiakkuuksista ja kartoittaa aktiivisesti uusia yhteistyömahdollisuuksista yritys- ja yhteisöasiakkaiden kanssa. Tuomaksella on pitkä kokemus B2B myynnin ja markkinoinnin erilaisista tehtävistä ja on koulutukseltaan markkinoinnin YAMK-tradenomi. 

Ole rohkeasti yhteydessä, jos yrityksesi kaipaa apua ympäristövastuutyöhön moninaisiin koukeroihin tai kiertotalouden laajoihinkin ratkaisuihin; ratkotaan niitä yhdessä Kierrätyskeskuksen palveluiden avulla!  

Sami Leppänen

Asiakkuusvastaava

sami.k.leppanen@kierratyskeskus.fi
puh. 0400 349 422

LinkedIn: linkedin.com/in/samileppanen

 

 

 

 

Sami on pitkän linjan liiketoiminnan kehittäjä ja asiakkaiden ongelmanratkaisija. Samin vastuulla Kierrätyskeskuksessa on ratkaista asiakas- ja kumppaniyritysten tavaravirtoihin liittyviä haasteita, joissa ylijäämätavarasta halutaan päästä eroon nopeasti, helposti ja vastuullisesti. Samilla on pitkä kokemus B2B ratkaisumyynnistä eri toimialoilla sekä Suomessa että kansainvälisesti. 

Jos haluat ratkaista yrityksesi ylijäämätavaravirtoihin liittyviä haasteita tai tarjota omille loppuasiakkaillesi kiertotalouspalveluita, ota Samiin yhteyttä, niin etsitään yhdessä asiaan paras ratkaisu! 

Samin vapaa-aika kuluu koirien kanssa luonnossa liikkuen ja erilaisten tee-se-itse projektien parissa mökillä.