HOK-Elannolle Boksi-lahjoituspisteet ovat keino edistää kestävää kulutusta  

Boksi-lahjoituspisteet toteutettiin yhteistyössä Kierrätyskeskuksen kanssa.

HOK-Elanto on nyt parin vuoden ajan tehnyt Kierrätyskeskuksen kanssa yhteistyötä tavaroiden uudelleenkäytössä. HOK-Elanto on pilotoinut aivan uudenlaista Boksi-ratkaisua.  

Boksi-lahjoituspisteet mahdollistavat herkästi särkyvien esineiden, kuten astioiden, kiertoon laittamisen. Boksi-lahjoituspisteen lokerot on mitoitettu Prisman verkkokaupan tilauksissa käytettävien pahvilaatikoiden mukaan, jotta verkkokaupan asiakas voi näppärästi pakata kotoa löytyvät tarpeettomat tavarat laatikkoon ja lahjoittaa ne Boksiin seuraavalla ostosreissulla.   

Nyt HOK-Elannon Prismojen yhteydessä on kolme isoa Boksia ja S-markettien yhteydessä kolme pienempää, joihin voi laittaa muun muassa tekstiilejä, kirjoja ja kestäviä kodin tuotteita. Kierrätyskeskus on hionut palvelua ja siihen liittyviä asiakasohjeita tiiviissä yhteistyössä HOK-Elannon kanssa palvelusta kertyneen käyttökokemuksen ja asiakaspalautteen perusteella.  

Myymälöiden asiakkaat ovat kiittäneet palvelun helppoutta. Tavaroiden kiertoon laittaminen sujuu kätevästi kauppareissujen yhteydessä.   

HOK-Elannolle Boksi-lahjoituspisteet ovat keino edistää organisaation vastuullisuusohjelman tavoitetta edistää kestävää kuluttamista.   

”Tavoitteenamme on muuttaa osaltamme luonnonvarojen kulutusta ympäristön kannalta kestävämmälle tasolle. Boksi on ratkaisuna myös varsin oivallinen esimerkki siitä, miten kierrätystä ja uudelleenkäyttöä voidaan edistää, kun se tehdään asiakkaalle helpoksi. Erityisen iloinen olen siitä, että Boksiin päätyy juuri sellaista tavaraa, jonka uudelleen käyttö on vielä mahdollista,”

sanoo HOK-Elannon vastuullisuuspäällikkö Satu Kattilamäki.

Boksi-yhteistyö on HOK-Elannolta merkittävä ympäristöteko. Jokaisen Prisman yhteyteen sijoitetun ison Boksin avulla HOK-Elanto on onnistunut pelastamaan keskimäärin 37 000 kiloa kiinteitä luonnonvaroja joka kuukausi. Ja kokonaissäätö kasvaa sitä mukaa kuin keräysverkosto kasvaa ja Boksi-lahjoituksista tulee osa ihmisten normaalia arkea.