Kevään keräysautokierros alkaa maaliskuun lopussa – kuljemme Helsingissä ja Vantaalla 25.3.–29.5.2024

Keväinen keräysautokierroksemme lähtee taas tien päälle – nyt jo kymmenettä kertaa. Auto kiertää maaliskuun lopulta toukokuun lopulle Helsingissä ja Vantaalla lähes 200 osoitteessa. Syksyllä elokuun lopulla keräyskierros suuntaa Espooseen, Helsinkiin Kauniaisiin ja Kirkkonummelle.

Kevätkierros 2024

Keräysautolla vastaanotetaan maksutta uudelleenkäyttöön sopivaa, ehjää ja hyväkuntoista kodin sisustus- ja käyttötavaraa astioista ruuanlaittovälineisiin ja koriste-esineisiin, vaatteita ja muita kodin tekstiileitä kenkineen, laukkuineen ja asusteineen. Myös erilaiset urheilu- ja harrastusvälineet sekä kirjat, levyt, lelut ja muut lastentarvikkeet ovat tervetulleita, samoin kaikenlaiset käsitöihin- ja askarteluun sopivat materiaalit sekä työkalut, työvaatteet ja remppatarvikkeet. 

Tämän lisäksi keräysautolle voi tuoda kaikenkuntoisia polkupyöriä sekä kaikenkuntoista kodin pienelektroniikkaa. Erityisesti polkupyöriä – tai vaikka niiden osiakin – kannustamme jättämään keräysautolle, sillä kunnostamme sekä polkupyöriä että elektroniikkaa omissa verstaissamme ympäri vuoden. Lahjoittamalla meille tuet sekä ympäristö- että työllistämistyötämme ja tavarat pääsevät kauttamme uuteen elämään.

Kierrätyskeskuksen kuski kuorma-auton edessä hymyilemässä kameralle.

Meille lahjoitetut uudelleenkäyttöön sellaisenaan sopivat tavarat siirtyvät lajittelukeskuksemme kautta myyntiin kierrätysmyymälöihimme ja verkkokauppaamme tai ne jaetaan maksutta myymälöidemme ilmaisosastoilla. Ympäristön kannalta on parasta, että tavaroiden elinkaari pitenee ja tavarat käytetään loppuun. Keräysauto tuo kotien lähelle helpon mahdollisuuden laittaa itselle tarpeeton tavara kotoa eteenpäin iloksi muille.

Keräysauton aikataulu löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta kierratyskeskus.fi/keraysauto sekä alla olevista linkeistä kaupungeittain.

Helsinki 25.3.– 6.5.2024, pysäkit ja aikataulut täällä.
Vantaa 7.–29.5.2024, pysäkit ja aikataulut täällä.

Myös HSY:n keräysautot vaaralliselle jätteelle ovat liikkeellä keväällä

HSY:n Sortti-keräysautot ottavat maksutta vastaan vaarallista jätettä sekä metalli- ja sähköromua keväällä. HSY:n kierros alkaa 2.4.2024. Aikataulu löytyy HSY:n verkkosivuilta.